Herdenking 4 mei 2023

Foto: Bouquet voor kranslegging

Op donderdag 4 mei 2023 werd er door het 4-5 mei comité een stille tocht georganiseerd ter herdenking van 5 gefusilleerde personen en voor 2de wereldoorlog gestorven slachtoffers. De stille tocht startte bij Schouwburg Het Park en passeerde diverse oorlogsmonumenten en eindigde bij het monument op het Kerkplein.

Diverse organisaties legden een bloemenkrans of een bouquet bloemen bij het monument. Het Comité 40-45 Hoorn, De gemeente Hoorn, de vereniging van Veteranen en de Culturele Stichting Acara VitaNova namens de Indische en Molukse gemeenschap. De Stichting werd vertegenwoordigd door de bestuursleden Franklin Bieri voorzitter en Corrie Hessels secretaris. Het was voor de eerste keer in de historie van de 4 mei herdenking in Hoorn dat een stichting deel nam namens de Indische en Molukse gemeenschap.

4-mei concert

Aansluitend op de dodenherdenking volgde om circa 20.45 uur het 4-mei concert in de Oosterkerk. Musical popkoor BROADWAY brengt een programma over herinneringen en emoties en over vertrouwen en verbondenheid.

 

In de Boterhal is van 29 april t/m 21 mei 2023 de expositie Bezet en Bevrijd te zien. Ook op deze expositie is de Stichting Acara VitaNova aanwezig.

De Boterhal is geopend op dinsdag t/m/zondag van 14.00 – 17.00 uur

 

Links uit de media van de stille tocht

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230504_78089781

https://www.inhoorn.nl/45mei/stille-tocht-en-dodenherdenking/

https://www.oorloginhoorn.nl/herdenking/

https://onswestfriesland.nl/2023/gemeente-hoorn/4-mei-herdenkingen-in-gemeente-hoorn/