Hoorn 11 maart 2023


Nieuwe items:

Documentaire ¨Sporen van Indië¨
(Les pakket voor scholen is gratis aan te vragen bij de documentaire maker) 

 

Leer gratis Indorock en/of Krontjong spelen
Vereniging Almost Lost Dutch Music

 

 

 

Zaterdag 17 december 2022 Oosterkerk Hoorn, 17.00-21.00 uur

Helaas wegens ziekte is deze Kumpulan geannulleerd.

VOEL JE SENANG OP DE KERSTPULAN!
In het koloniale tijdperk was het uitdrukkelijk verboden om Pencak te beoefenen, Om dit te omzeilen bedacht men een andere naam hiervoor: Kembangan. Pencak Silat zag er dan uit als een Nationale Dans. In de pauze van de Kerstpulan kunt u genieten van een spectaculaire demonstratie Kembangan (Pencak Silat).

Op zaterdag 17 december 2022 organiseert de Stichting Acara VitaNova weer een Kumpulan (Indische middag) in de Oosterkerk in Hoorn. Aanvang 17.00 uur, eind rond 21.00 uur.

Natuurlijk wordt het een Kumpulan in Kerstsfeer met als motto Voel je senang op de Kerstpulan! De Kerstpulan wordt muzikaal opgeluisterd door de ervaren en swingende allround band Xanur. Op hun muziek kun je heerlijk dansen, maar je kunt ook gewoon luisteren en genieten van de muziek. Kortom een allround band die geschikt is voor alle gelegenheden zoals, Indische avondjes, kumpulans, pasar malams, bruiloften maar ook bedrijfsfeesten. XANUR is een band die, country, dangdut, poco-poco, rock ’n roll, soul, keroncong maar ook nog muziek uit de jaren 70 speelt.
Lees hier alles over de Kerstpulan 2022!
Koop hier je online kaarten voor de Kerstpulan 2022

___________________________________________________________________

Doneren?

Veel mensen zijn geïnteresseerd in het werk van de stichting Acara VitaNova en willen daar graag een bijdrage aan leveren.

Dat kan hier op de donatiepagina van Podiumplein. In principe kunt u ieder bedrag vanaf € 5,00 doneren.
Na betaling van uw donatie ontvangt u een of meerdere donatiebewijzen. Deze zijn niet geldig als toegangsbewijs voor een van onze samenkomsten.

Lukt het niet meteen met de aankoop van uw toegangskaarten of donatiebewijzen? Neem dan contact op met service@podiumplein.nl of bel met 06 4910 8889.

_______________________________________________________

Achtergrond van de stichting Acara VitaNova
In het jaar 2019 werd de Gouden Eeuw in Hoorn uitbundig gevierd. Initiatiefnemer Franklin Bieri wilde ook graag een steentje bijdragen aan het vieren van deze Gouden Eeuw, om een lang gekoesterde wens in vervulling te doen gaan: het organiseren van een Kumpulan. In Noord-Holland boven het Noordzeekanaal wonen veel Indo’s die vaak verenigend zijn en Kumpulans organiseren. Behalve in West-Friesland.

Na maanden van voorbereiding, inmiddels geassisteerd door Corrie Hessels, was het eindelijk zover: de eerste Kumpulan in de Oosterkerk te Hoorn op 7 april 2019. Het werd een groot succes, mede door de fantastische Indo band Hot News, welke was gecontracteerd voor dit festijn. Uit de gehouden enquête bleek dat er grote behoefte was aan deze samenkomsten. Daarom zijn er nog drie samenkomsten gehouden in een wat kleinere vorm, Acara Adoe Adoe, in Het Huis Verloren te Hoorn. Met Indisch eten en muziek van de geweldige zangeres Sandra Mooij en de indo rockband Blackmail.  Ook deze samenkomsten waren zeer succesvol.