Koop hier direct je online kaarten via Podiumplein!

Helaas wegens ziekte is deze Kumpulan geannuleerd.

VOEL JE SENANG OP DE KERSTPULAN!
In het koloniale tijdperk was het uitdrukkelijk verboden om Pencak te beoefenen, Om dit te omzeilen bedacht men een andere naam hiervoor: Kembangan. Pencak Silat zag er dan uit als een Nationale Dans. In de pauze van de Kerstpulan kunt u genieten van een spectaculaire demonstratie Kembangan (Pencak Silat).

Op zaterdag 17 december 2022 organiseert de Stichting Acara VitaNova weer een Kumpulan (Indische middag) in de Oosterkerk in Hoorn. Aanvang 17.00 uur, eind rond 21.00 uur.

Natuurlijk wordt het een Kumpulan in Kerstsfeer met als motto Voel je senang op de Kerstpulan! De Kerstpulan wordt muzikaal opgeluisterd door de ervaren en swingende allround band Xanur. Op hun muziek kun je heerlijk dansen, maar je kunt ook gewoon luisteren en genieten van de muziek. Kortom een allround band die geschikt is voor alle gelegenheden zoals, Indische avondjes, kumpulans, pasar malams, bruiloften maar ook bedrijfsfeesten. XANUR is een band die, country, dangdut, poco-poco, rock ’n roll, soul, keroncong maar ook nog muziek uit de jaren 70 speelt.

Begin 2013 heeft Robby Lubis na succesvolle jaren met de band Challenge (6 jaar) en Marabunta (7 jaar) besloten een nieuwe band op te richten, genaamd XANUR. Deze band bestaat uit een aantal leden van Marabunta, o.a. Martin Dijkstra, Robby Lubis, Patrick Smulders, aangevuld met Frank van Koppenhagen. Dit is de kern van XANUR. In de loop der tijd zijn er een aantal wijzigen geweest wat betreft de zangeressen en de solo gitaristen maar de kern van de band is gebleven. Sinds begin 2023 heeft XANUR een nieuwe zangeres, Monica Menura. En sinds kort ook een nieuwe solo gitarist John Batist. XANUR is een band die, country, dangdut, poco-poco, rock ’n roll, soul, keroncong maar ook nog muziek uit de jaren 70 speelt. Kortom een allround band dat geschikt is voor alle gelegenheden zoals Indische avonden en Kumpulans.

Bandleden
Robby Lubis (zanger/bass tevens bandleider)
Monica Menura (zangeres)
Frank van Koppenhagen (keyboard)
Patrick Smulders (gitaar)
John Basist (de nieuwe vaste solo gitarist)
Martin Dijkstra (drums)
Ragil Gang (geluidsman)

Indische catering Enak-Alkmaar
De Indische catering Enak uit Alkmaar is aanwezig om voor de gasten een heerlijke maaltijd of snacks te bereiden. De lekkere Indonesische maaltijden worden bereid door Lily en Renold. Lily is geboren op het eiland Flores in Indonesië.

Reserveer hier uw maaltijd of snacks.

De Kerstman ontbreekt ook niet op deze Kerstpulan en zorgt geregeld voor een verrassing!

Zaterdag 17 december 2022
Oosterkerk Hoorn, 17.00-21.00 uur
Toegang € 15, aan de zaal € 20; van 12 -18 jaar € 10
Online kaartverkoop via Podiumplein, via 06 83351218 of via e-mail adoe.adoe@acaravitanova.nl.

 

             

In de pauze kunt u genieten van een spectaculaire demonstratie Kembangan (Pencak Silat).

Pencak Silat is dé verdedigingskunst en krijgskunst van Indonesië en kent honderden verschillende stijlen. De Manyang is daar een van. Manyang staat voor wesp en komt uit Sumberpucung op Oost-Java. Guru (leraar) C.D. Kessing bracht de Manyang stijl naar Nederland. Tijdens de demonstratie ziet u de veelzijdigheid van pencak silat als krijgskunst. Verschillende dierenstijlen komen voorbij, alsmede de sierlijke verbloeming in de kembangan-dansvorm, de zelfverdediging tijdens de beladiri, diverse traditionele wapens en het mentale tijdens ademhalingsoefeningen en breektesten.

Terug naar boven >
Home >